Etsi sivustolta

Tapahtumakalenteri

<<  Touko 2019  >>
 ma  ti  ke  to  pe  la  su 
    1  2  4  5
  6  7  8  91112
131415161819
202122232526
27282930  

Längelmäki-seuran nettilehti ilmestynyt

http://joulujajuhannus.net/

 

Sopivasti joulunpyhiksi ilmestyi nettiin Längelmäki-seuran uusi lehti Längelmäen joulu ja juhannus. Se on nimensä mukaisesti kaksi kertaa vuodessa ilmestyväksi ajateltu julkaisu, jossa käsitellään pitäjän entisiä ja nykyisiä kuulumisia sekä niiden välisiä yhteyksiä.

 

Ensimmäisessä numerossa kerrataan ja tulkitaan Längelmäen kirjallisia esityksiä yli sadan vuoden takaisista päiväkirjoista jaa perinnemuistiinpanoista nykyisiin muistelmiin ja kokemuksiin.

 

Lägelmäen joulu ja juhannus jatkaa omalla tavallaan suomalaisten pitäjien joululehtiperinnettä. Julkaisutapa on nyt tällainen, mainokset ja ilmoitukset puuttuvat (niille on nykyään toiset alustat), eikä sisältö ole vuodenaikaan sidottu. Ajatuksena on ollut, että niin tätä kuin tuleviakin numeroita voi yhtä suurella kiinnostuksella lukea joulun ja juhannuksen pyhien ohella pitkin vuotta, siis ajasta ja paikasta riippumatta.

 

Painettuun lehteen verrattuna nettilehdessä on se hyvä puoli, että sitä voidaan täydentää ja täsmennellä ajan mittaan, esimerkiksi aina seuraavan numeron ilmestymiseen saakka, jolloin vanha numero siirretään arkistoon uuden tieltä. Olemme Längelmäki-seurassa kiinnostuneita kaikista kommenteistanne, muutos- ja parannusehdotuksista, joita voi  lähettää seuran sivuille tai suoraan hallituksen jäsenille (yhteystiedot löytyvät seuran sivuilta: http://www.langelmakiseura.fi/), jotka ovat olleet tämän ensimmäisen numeron toimituskuntana.

 

Lehti on luettavissa osoitteessa: http://joulujajuhannus.net/