Etsi sivustolta

Tapahtumakalenteri

<<  Tammikuu 2019  >>
 ma  ti  ke  to  pe  la  su 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Länkipohjan koululle kiitettävä todistus koulun sisäilmasta


Kouluun kohdistuneista väitteistä sisäilman suhteen on saatu lopullinen tulos, Länkipohjan koulun sisäilmassa ei ole mitään vikaa. Tämän  tutkimustuloksen jälkeen julkisuudessa esitetyille epämääräisille väitteille Länkipohjan koulun sisäilman huonosta laadusta ei ole mitään pohjaa, joten tässä asiassa saataneen koululle työrauha. Koulu jatkaa hienoa ja arvostettavaa toimintaansa Länkipohjan uusien sukupolvien kasvattajana.

Koulujen sisäilmaongelmat ovat varsin yleisiä tällä hetkellä ja saattavat johtaa myös tällaisiin aiheettomiinkin syytöksiin. Ei kuitenkaan pidä yleistää ongelmia, ennen kuin asiat tutkitaan perin pohjin, niin kuin Länkipohjan sisäilma-asiassa on nyt tehty. Tutkimustulos oli yksiselitteinen, Länkipohjan koulussa on puhdas sisäilma.

Toiminta Länkipohjan koululla jatkuu  entiseen malliin . Haluamme kiittää koulun henkilökuntaa hienosta työstä ja toivottaa koululle menestystä tulevaisuuden haasteissa.

Länkipohjan koulun vanhempaintoimikunta

 

Ohessa Jämsän kaupungin tiedote:

Länkipohjan koululla puhdas sisäilma


Julkaistu 24.04.2014 09:25

Jämsän kaupunki on tutkittanut Länkipohjan koulun sisäilman. Lisäksi on selvitetty henkilöstön ja koululaisten tuntemukset sisäilman laadusta erillisin kyselyin.

Koulukiinteistön sisäilmatutkimukset suoritti ISS Proko Oy helmikuussa. Koulurakennuksen sisäilmasta otettujen mikrobinäytteiden ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) tulokset olivat normaalilla tasolla. Sisäilmasta otettujen näytteiden perusteella tutkituissa tiloissa ei ole sisäilmaongelmaa ja siten toimenpidetarpeita ei ole.

Jämsän kaupungin työterveyshuolto teki koululla työskentelevälle henkilöstölle oman terveyskyselyn ja sen perusteella Länkipohjan koululla työskentelevän henkilökunnan tilanne ei anna viitettä sisäilmaongelmasta. Kyselyyn vastasi yhteensä 13 henkilöä, jotka työskentelevät opetuspuolella, ryhmäperhepäivähoidossa tai ateria- ja puhtauspalvelutehtävissä. Kysely toteutettiin helmikuussa 2014.

Ympäristöterveystarkastaja teki koululaisille oman terveyskyselyn, josta ei tullut viitteitä sisäilmaongelmasta.

Lisätietoja:
kiinteistöpäällikkö Reijo Järvinen (kiinteistöön liittyvät asiat,) puh. 040 550 7571
koulun johtaja Sisko Ahonen, puh. 040 594 2619
 

Sivu 2 / 33