Längelmäki-infoa

Längelmäen alue kauniine maalais- ja järvimaisemineen sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Tampereen ja Jyväskylän puolessa välissä. Entisen Längelmäen kunnan alue koostuu useasta kylästä, jotka sijoittuvat osin Jämsän ja osin Oriveden kaupunkien alueille. Lähimmät kuntakeskukset, Jämsä ja Orivesi, palveluineen löytyvät n. 20 minuutin ajomatkojen päästä.

Längelmäen kylät tarjoavat turvallisen asuinympäristön, jossa voi nauttia luonnon läheisyydestä ja yhdessä tekemisen meiningistä.

Etäisyyksiä Längelmäeltä:

Tampere 65 km - 45 min
Jyväskylä 83 km - 59 min
Jämsä 28 km -  21 min
Orivesi 26 km - 19 min

Alueen keskuksena on Länkipohjan kylä, josta löytyy asukkaiden, mökkiläisten ja muiden vierailijoiden tarvitsemat palvelut apteekista ruokapaikkoihin. Lista Längelmäen alueen palveluista löytyy näiltä sivuilta.

Längelmäen alue on tunnettu siitä, että täällä vallitsee energinen tekemisen meininki. Längelmäeltä löytyy kymmenittäin yhdistyksiä, joista jokaiselle varmasti löytyy mieluisaa seuraa ja puuhaa. Längelmäkiläiset ovat jo pitkään tottuneet siihen, että jos jotain kylille haluaa  saada, on sitä turha jäädä odottelemaan. On parempi kääriä hihat ja tehdä homma valmiiksi samantien. Tämän seurauksena Längelmäeltä löytyy mm. oma jäähalli, kesäkahvila, latukone ja hienot latureitit ja viimeisimpänä saavutuksena suosittu nuorisotila Kuoppa. Parhaillaan menossa olevia hankkeita ovat esimerkiksi Lämpövoimala-, Satama- ja 9-tieltä 9-tielle hankkeet.